Om oss

Fotakademin Syd är ett modernt och komplett fotvårdscenter i centrala Kristianstad som erbjuder både utbildning till medicinsk fotterapeut och fotbehandlingar för privatpersoner. Kvalitet, service och skicklighet är våra ledord och vi sätter alltid dig som kund i första hand.

Vi som arbetar på Fotakademin Syd är utbildade medicinska fotterapeuter med många års erfarenhet inom yrket. Vi är medlemmar i Sveriges Fotterapeuter och har personal med pedagogisk utbildning.”Eftersom vi lägger stor vikt vid fortsatt utveckling håller vi oss uppdaterade med kurser och utbildningar. Självklart använder vi oss av modern teknik och utrustning för att säkerställa högsta kvalitet i våra behandlingar. Vi är stolta över att utföra lyxiga och medicinska fotbehandlingar och skräddarsyr behandlingen för att den ska passa just dina behov.

 

Camilla Ekholm
Diplomerad medicinsk fotterapeut

Jag har alltid älskat att arbeta med människor i alla åldrar. Efter att ha arbetat som förskolelärare i 20 år, så bestämde jag mig för att utbilda mig till medicinsk fotterapeut på Axelsons Fotvårdsskola i Malmö. Jag tog examen 2012 och startade då min fotvårdsklinik i centrala Kristianstad. Det tog inte lång tid innan jag fick en gedigen och trogen kundkrets. Jag har även arbetat på ett äldreboende. De senaste 11 åren har jag arbetat som fotterapeut och stött på många olika fotproblem, Jag brinner för möjligheten att hjälpa till och pyssla om mina kunder lite extra. En av de roligaste delarna med mitt yrke är mötet med människan och jag gör mitt yttersta för att skapa en helhetsupplevelse när kunderna får en behandling på Fotakademin Syd.

Monika Hallström
Auktoriserad medicinsk fotterapeut

Jag har arbetat som medicinsk fotterapeut i 15 år. Efter att ha arbetat som lärare i 20 år bestämde jag mig för att utbilda mig till medicinsk fotterapeut och ta över min svärmors fotklinik. Jag utbildade mig på Axelsons gymnastiska institut i Malmö. Efter utbildningen tog jag över svärmors verksamhet som jag drivit och utvecklat till ett väl fungerande företag med många härliga kunder. Mötet med kunderna tycker jag är en av de mest givande bitarna av yrket. Jag har även jobbat på Kristianstads Sjukhus friskvårdsavdelning, jobbat på äldreboende och med ambulerande verksamhet. Min stora erfarenhet innebär att jag sett många olika fötter i väldigt olika skick. Efter 5 år i yrket auktoriserade jag mig genom Sveriges Fotterapeuter i Stockholm.
Jag trivs väldigt bra med mitt nya yrkesval som medicinsk fotterapeut. Trots det jag kan naturligtvis sakna mitt arbete som lärare och undervisningen. Att nu kunna få förena dessa både yrken och erfarenheter känns som en mycket tillfredställande utmaning. 

Om oss

Fotakademin Syd är ett modernt och komplett fotvårdscenter i centrala Kristianstad som erbjuder både utbildning till medicinsk fotvårdsterapeut och fotbehandlingar för privatpersoner. Kvalitet, service och skicklighet är våra ledord och vi sätter alltid dig som kund i första hand.

Vi som arbetar på Fotakademin Syd är utbildade medicinska fotterapeuter med många års erfarenhet inom yrket. Vi är medlemmar i Sveriges Fotterapeuter och har personal med pedagogisk utbildning. Eftersom vi lägger stor vikt vid fortsatt utveckling håller vi oss uppdaterade med kurser och utbildningar. Självklart använder vi oss av modern teknik och utrustning för att säkerställa högsta kvalitet i våra behandlingar. Vi är stolta över att utföra lyxiga och medicinska fotbehandlingar och skräddarsyr behandlingen för att den ska passa just dina behov.

 

Camilla Ekholm
Diplomerad medicinsk fotterapeut

Jag har alltid älskat att arbeta med människor i alla åldrar. Efter att ha arbetat som förskolelärare i 20 år, så bestämde jag mig för att utbilda mig till medicinsk fotterapeut på Axelsons Fotvårdsskola i Malmö. Jag tog examen 2012 och startade då min fotvårdsklinik i centrala Kristianstad. Det tog inte lång tid innan jag fick en gedigen och trogen kundkrets. Jag har även arbetat på ett äldreboende. De senaste fem åren har jag arbetat som fotterapeut och stött på många olika fotproblem, men aldrig sett tillbaka! Jag brinner för möjligheten att hjälpa till och pyssla om mina kunder lite extra. En av de roligaste delarna med mitt yrke är mötet med människan och jag gör mitt yttersta för att skapa en helhetsupplevelse när kunderna får en behandling på Fotakademin Syd.

Monika Hallström
Auktoriserad medicinsk fotterapeut

Jag har arbetat som medicinsk fotterapeut i 9 år. Efter att ha arbetat som lärare i 20 år bestämde jag mig för att utbilda mig till medicinsk fotterapeut och ta över min svärmors fotklinik. Jag utbildade mig på Axelsons gymnastiska institut i Malmö. Efter utbildningen tog jag över svärmors verksamhet som jag drivit och utvecklat till ett väl fungerande företag med många härliga kunder. Mötet med kunderna tycker jag är en av de mest givande bitarna av yrket. Jag har även jobbat på Kristianstads Sjukhus friskvårdsavdelning, jobbat på äldreboende och med ambulerande verksamhet. Min stora erfarenhet innebär att jag sett många olika fötter i väldigt olika skick. Efter 5 år i yrket auktoriserade jag mig genom Sveriges Fotterapeuter i Stockholm.
Jag trivs väldigt bra med mitt nya yrkesval som medicinsk fotterapeut. Trots det jag kan naturligtvis sakna mitt arbete som lärare och undervisningen. Att nu kunna få förena dessa både yrken och erfarenheter känns som en mycket tillfredställande utmaning.